Ædelmetal

oprettet d. under Ædelmetal

Kender du Ædelmetalkontrollen?

Hvis du som jeg, laver smykker, bør du have kendskab til Ædelmetalkontrollen. I hvert fald hvis du laver smykker med de ædle metaller, som bl.a. guld og sølv. Der er et par andre metaller, der også indgår i ædelmetal, så det er en god idé at sætte sig grundigt ind i reglerne for hvad du må og ikke må, hvis du er betaget af de ædle metaller.

Du skal bl.a. være opmærksom på, at du ikke bare må lave sølv og gulsmykker, for så at sælge dem. Heller ikke selvom du kun har lavet et par nye ørerige til dig selv og finder ud af du alligevel ikke kan bruge dem og derfor vil sælge dem videre.

Om man kun laver et enkel par øreringe af hver model , er man stadig underlagt kontrol .

Dette gælder alle former for salg af ædelmetal : på hjemmeside , instagram, markeder, dba eller lignede steder

Der er en lovgivning som du kan læse mere om lovgivningen her:

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/798

Hvad koster et stempel?

Når du køber dine smykkematerialer i sølv eller forgyldt sølv/sterling sølv, skal de som udgangspunkt være stemplet med 925 (der er også regler her, om hvor meget osv.) Når du glad har købt dine sølv materialer hjem og begynder at koble dem samme til et smykke, har du et nyt produkt, som du har designet. Derfor skal du have dit eget stempel, hvis du vil sælge smykkerne videre, da du ellers "kører bil uden nummerplade". Sådan et stempel koster 2500 kr. om året.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar